НОВИНИ

МВР: Надяваме се бързо да разкрием похитителите на Адриан Златков

Похитителите на 25-годишния Адриан Златков все още остават неизвестни. По време на заседание на Комисията по сигурност и обществен ред в Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев заяви, че държавата е по-силна и полицията ще успее да стигне до извършителите. Радев отказа всякаква информация по случая, тъй като разследването продължава. Вътрешният министър коментира и предстоящия протест на полицаи и пожарникари в София и Варна с искане за по-високи заплати. Радев заяви, че няма да позволи натиск от страна на синдикатите.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:49, 13.09.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Трети ден след освобождаването на 25-годишния Адриан Златков, от МВР продължават да отказват коментари по разследването. И днес не стана ясно дали полицията е работила със семейство Златкови по време на преговорите за свободата на сина им и предаването на откупа. Мотивът - похитителите "слушат".

БНТ: Твърди се че семейството не желае да работи с полицията?

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: "Сега ще ви дам пример как не трябва да ме питате. Няма да ви отговоря на този въпрос. На този въпрос ако ви отговоря ще го чуят и похитителите. Колко е работено, как и въобще дали е работено."

Радев допълни още, че държавата е по-силна и че се надява полицията бързо да стигне до похитителите. Той отказа да коментира дали в отвличането са замесени лица близки до бандата на "Наглите".

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: "В момента има екип много мотивиран в МВР. Събрани са най-добрите в областта, които могат да работят по събраната информация. Искаме да ни оставите не само нас, но и прокуратурата и тези които работят да работят добре това, което могат и се надяваме на резултати възможно най-бързо."

Радев коментира и предстоящия протест на служтелите от системата, които искат 15% увеличение на заплатите. По думите на вътрешния министър ръководство е съгласно да повиши възнагражденията, но това може да стане след като бъде гласуван бюджетът за ведомството. И уточни, че ако се постигне увеличение то няма да бъде със задна дата.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: "Ние правим повече от необходимото и ги моля да не ни притискат и ако го правят аз ще правя обратното. Където имаме слабости чуваме от тях и се поправяме."

Вътрешният министър заяви още, че оборудването и екипировката на пожарникарите са добри. Допълни още, че новите пожарни автомобили, които се използват в момента са 119.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жан-Клод Юнкер: България и Румъния трябва да се присъединят към Шенген
Жан-Клод Юнкер: България и Румъния трябва да се присъединят към Шенген
Пожар в район Централен в Пловдив
Пожар в район "Централен" в Пловдив