НОВИНИ

Мъж от Велико Търново падна в 4-метрова шахта, докато разхожда кучето си

31-годишен мъж от Велико Търново падна в четириметрова, необезопасена шахта и едва не загина. Инцидентът е станал вчера около 16 часа, докато мъжът разхождал кучето си в заградено междублоково пространство. Опасната шахта се стопанисва от местното ВиК дружество и е в непосредствена близост до жилищен комплекс, детска градина и магазини. На място веднага са пристигнали екипи на пожарната и спешна помощ, които успели бързо да извадят пострадалия, който се е отървал само със счупен крак, шок и множество фрактури по тялото.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
13:17, 13.01.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Кристиян Терзиев твърди, че както всеки ден излязъл на обичайното място между блоковете да разходи кучето си.

Кристиян Терзиев, пострадал: Отидохме нагоре по поляната, то там си има едни бетонни работи дет си сядаме. Аз седях отгоре и както си замерях приятелката със сняг , пропаднах. Отвори се и аз след него, някъде 4 метра е високо. Не разбрах какво стана, мак долу като паднах при ония кранове и като видях от къде съм паднал… Ние постоянно ходим там да си разхождаме кучетата, не само ние, много хора.
Ралица Арабаджиева, приятелка на пострадалия: Аз видях само как полетя надолу, когато стигнал там го видях долу в шахтата. Там долу между крановете, беше нещо ужасно.

На място веднага дошли пожарникари и линейка.

Комисар Красимир Кръстев, началник РДПБЗН: Понеже дълбочината е доста сериозна и възможността за фрактури е доста сериозна, веднага предприехме акция по спасяване.
Доктор Анета Панайотова, Спешно отделение – В. Търново: Ще бъде хоспитализиран в ортопедично отделение, няма данни за мозъчно сътресение, за фрактури на череп и други органи.

За „По света и у нас“ от общината заявиха, че бетоновата шахта се намира в санитарно- охранителната зона на местното ВиК дружество. Обектът е заграден с мрежа, има табели, забраняващи влизането в тази зона. Въпреки това, забраната масово се нарушава, а хората са скъсали мрежата на няколко места. По случая се води разследване.

От ВиК Велико Търново заявиха за БНТ, че Кристиян Терзиев не е трябвало изобщо да влиза в санитарно-охранителната зона, където е забранено влизането на чужди хора, тъй като е съоръжение с питейна вода. Взети са необходимите мерки за дообезопасяване на шахтата и подобряване на охраната на зоната. От човешка гледна точка Вик операторът ще поеме разходите за лечението на мъжа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
711 хил. лева от подкупи са намерени у варненските митничари
711 хил. лева от подкупи са намерени у варненските митничари
Протест на превозвачи в Перник
Протест на превозвачи в Перник