НОВИНИ

Мъж предотврати телефонна измама в Кюстендил за над 10 хиляди лева

39-годишен мъж предотврати телефонна измама в Кюстендил за над 10 хиляди лева. Жертвата е била възрастна жена, която се доверила на телефонно обаждане с познатия вече сценарий "полицай иска пари за залавянето на престъпник".

bnt avatar logo
от Ангелина Дочева
20:01, 30.01.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Николай Николов попаднал в схемата на телефонните измамници случайно. В интернет мъжът имал обява, че продава автомобил на части. Измамникът се обадил и казал, че има фирма в Русе за дограма и търси човек, който да вземе скици на жилище в Кюстендил. За услугата щял да получи 300 лв. В продължение на три дни получавал инструкции къде трябва да отиде за пратката.

Николай Николов: Отивам на този адрес, съобщавам му че съм там и той ми казва да изчакам, ще се покаже някаква жена от тераса и ще ми пусне пратката, тъй като не могла да слезе по стълбите да ми я даде лично на ръка, ще ми я пусне от терасата. И аз взимам пратката и отивам към колата, а той ми казва да не я отварям,в същото време поддържаме връзка с него говорим по телефона и ми казва: „не я отваряй сега, като се прибереш тогава ще я отвориш и ще ти кажа какво да правиш."

В пратката Николай намерил 600 лв. и златни накити. Накарали го да се върне при жената с мотива, че липсват още пари. Възрастната жена втори път му пуснала от балкона чанта с исканата от мнимия полицай сума. Следващата задача била пратката да се занесе в Русе.

Николай Николов: И в същото време осъзнах че това е телефонна измама и занесох тази чанта в полицията. Имаше около 600 лв. плюс златото, втория път бяха към 2000 лв. плюс 200 евро и с още един два пръстена и верижка.

От полицията в Кюстендил за пореден път предупреждават гражданите.

Катя Табачка - говорител на ОД на МВР - Кюстендил: В никакъв случай не трябва да се дават пари поискани по телефона. Полицията не иска от гражданите пари.

Възрастната жена попаднала в схемата, разказала ,че повярвала на мнимите полицаи, защото я убедили, че трябва да помогне да бъдат хванати престъпниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лъвчетата Масуд и Терез отиват в Холандия
Лъвчетата Масуд и Терез отиват в Холандия
Нов облик на улица „Отец Паисий“ в Пловдив
Нов облик на улица „Отец Паисий“ в Пловдив