НОВИНИ

Мъж с 14 присъди е задържан за изнасилване на малолетна

Мъж е задържан за изнасилване на малолетно момиче, което е едно от изчезналите през уикенда в Люлин деца. Той е с 14 присъди за кражби и обири и ще остане в ареста за 72 часа. Срещу него е повдигнато обвинение от Софийска градска прокуратура за блудство с 13-годишното момиче.

bnt avatar logo
от Св. Лазарова, П. Ангелова
17:44, 10.10.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Децата останаха в неизвестност за повече от 2 денонощия и бяха открити от властите в неделя. Трите деца решили да избягат от дома, за да посетят роднина на едно от тях в провинцията. Те нямали пари и затова дошли до Лъвов мост, за да намерят заложна къща. Тук обаче 13-годишното момиче се запознало с насилника си.

Павел Панов, говорител на СГП
Озовали се в кв. "Враждебна", където извършителят заплашил малолетното момиче и го изнасилил. След това отвел във фургон в същия квартал, където момичето пренущувало и отново било изнасилено.

След престъплението насилникът е оставил момичето отново на Лъвов мост, където то е било открито от полицията. Кметът на Столичната община - Йорданка Фандъкова е разпоредила проверка на дома, но до момента не са установени нарушения.

Йорданка Фандъкова - кмет на София
Нито са бягали, нито са имали желание да бягат. Очевидно нещо се е случило в последните дни и се надявам специалистите да изяснят какво точно се е случило, както точно им е липсвало, освен очевидното - родителска грижа.

И трите деца все още не са се върнали в дома. С тях работят психолози. Разследването продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оголен кабел притеснява жители на Благоевград
Оголен кабел притеснява жители на Благоевград
Арестуван потенциален атентатор в Германия
Арестуван потенциален атентатор в Германия