НОВИНИ

72-часова мярка за неотклонение на шофьора, блъснал майка с две деца в Ямбол

Прокуратурата наложи 72-часова мярка за неотклонение на шофьора, блъснал вчера на тротоар майка с две деца в Ямбол. Жената и бебето на месец и половина са настанени в ямболската болница с комоцио, но без опасност за живота. Момченцето на 7 години не е пострадало, но е стресирано от инцидента. Срещу Янко Колев, който ги помете с автомобила, е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда, както и че е избягал от местопроизшествието.

bnt avatar logo
от Диана Иванова, Румен Колев
17:03, 19.09.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

При задържането 8 часа след катастрофата Янко Колев бил във видимо пияно състояние, но пред разследващите твърдял, че е употребил алкохол след инцидента. От прокуратурата казаха, че за 10-годишния си стаж като шофьор Янко Колев е натрупал много нарушения.

Дойчин Дойчев, окръжен прокурор на Ямбол: Има наложени девет наказания, сред които има и такива за шофиране с превишена скорост, както и за шофиране след употреба на алкохол, включително едно от наказанията е било и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за определен период от време.

Пострадалата жена вече е в съзнание, преживяла е първоначалния шок и започва да си спомня за инцидента.

Емилия Великова, пострадалата майка: Спомням си, че вървях по тротоара и нещо разбрах, че се случва, явно съм чула шума от колата и съм усетила и съм казала "Вики бягай" на малкия си син и си спомням как вървеше отдясно и тръгна напред.

Майчиният вик спасил момчето, инстинктивно тя бутнала и количката да предпази бебето, но то все пак паднало на земята.

Емилия Великова: То е било пред мен в количката и като съм го избутала аз съм понесла удара.

Според младата жена най-важното е, че все пак са оцелели, но въпреки това всички са стресирани и психологическата травма трудно ще избледнее.

Емилия Великова: Не знам как ще изляза на улицата втори път, за начало, не знам, ще седя само вкъщи.

След инцидента на Колев му е взета кръвна проба, която трябва да установи дали по време на катастрофата той е бил под въздействие на алкохол или наркотици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повечето коли у нас са с превъртян километраж
Повечето коли у нас са с превъртян километраж
Младите лекари отново искат да работят в България
Младите лекари отново искат да работят в България