НОВИНИ

На 38 места в страната ще се продават живи елхички

10 000 живи елхички стават част от благотворителната кампания на земеделското министерство "Посади надежда". Те ще могат да бъдат купени от 38 места в цялата страна. Част от приходите от всяка елхичка ще се предоставят на фондация "Искам бебе" за подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми. Това е третата подобна благотворителна кампания, като през 2015 г. в името на каузата са били закупени елхи от 1200 граждани, а през 2016-та от 3000. През пролетта на следващата година елхичките от кампанията ще бъдат засадени в паркове на надеждата.

Цанка Николова
от Цанка Николова
10:11, 09.12.2019 (обновена)
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите: Наистина, вътрешно, лично удовлетворение, да станеш макар и една невидима, незначителна част от щастието на всички тези чакащи семейства. Ще се радвам ние да бъдем част от тази мечта. Това ще покаже и израстване на обществото за опазване на околната среда.
Мария Габриел, еврокомисар по наука и иновации: Тази кампания по един много човешки, много топъл начин казва на всички обща отговорност е да имаме повече деца, да се грижим за тези, които са с нас и всичко това в унисон с околната среда.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение от 4,8 по Рихтер в покрайнините на Флоренция
Земетресение от 4,8 по Рихтер в покрайнините на Флоренция
Проф. Пимпирев: 30-40 години алармираме, че има драстични промени в климата
Проф. Пимпирев: 30-40 години алармираме, че има драстични промени в климата