Нови възможности за българската бактерия лактобацилус

Българската бактерия лактобацилус се използва и за създаването на бира. В Центъра за приложни изследвания и иновации към СУ използват щам от бактерията, култивиран върху домат. Този продукт позволява намаляването на консервантите в дадени стоки дори колбаси, като се запазват полезните свойства на бактерията. Вижте и повече във включването на Боряна Черганова.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Няма пострадали български военнослужещи при ракетен обстрел в Кандахар
Няма пострадали български военнослужещи при ракетен обстрел в Кандахар
Петър Стойчев: Левски ще продължи да съществува и да радва поколения напред
Петър Стойчев: "Левски" ще продължи да съществува и да радва поколения напред