НОВИНИ

Папа Франциск отслужи Света литургия в София

Папа Франциск отслужи неделна празнична света литургия на пл. "Княз Александър I Батенберг" в София. Това е най-голямото събитие от неговото апостолическо пътуване в България и Република Северна Македония.

Александър Марков
от Александър Марков
16:34, 05.05.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Литургията е второто основно събитие със Светия отец в рамките на неговото Апостолическо пътуване у нас. Тя е традиционна католическа меса, на която освен католици от цялата страна, присъстваха много представители на властта, както и на другите вероизповедания. Всичките предвидени 1000 места за сядане бяха запълнени, а имаше и много правостоящи граждани – българи и чужденци, дошли да видят отблизо Светия отец. Всичко премина при изключително засилени мерки за сигурност.

Неделната литургия бе изключително тържествена и организирана от папския церемониал-майстор монсеньор Гуидо Марини. В нея участие взе и специален хор, съставен от най-добрите католически хористи в България. Светата литургия започна с обща изповед. „Братя, преди да отслужим светите тайни, да признаем греховете си“, призова папа Франциск в началото на службата.

„Да се смили над нас всемогъщият Бог и след като ни прости греховете, да ни въведе в живот вечен“, каза още в молитвата си Светият отец.

Цялата литургия на папа Франциск може да гледате ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каква картина подари Светият синод на папа Франциск
Каква картина подари Светият синод на папа Франциск
Трима са загинали при тежката катастрофа на пътя Пловдив-Асеновград
Трима са загинали при тежката катастрофа на пътя Пловдив-Асеновград