НОВИНИ

Над 1 910 000 лева събра “Българската Коледа” до момента

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, което си поставя за цел да подпомогне лечението на деца и да осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика, лечение и рехабилитация, продължава. Над 1 910 000 лева достигна набраната сума след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“. Това съобщиха от прессекретариата на Президента.

bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 26.12.2019
Чете се за: 00:26 мин.
Българската Коледа

Към момента са изпратени 484 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на месец ноември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили 1 395 000 лв., a 31 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

На коледния благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, дипломати, дарители, посланици на кампанията и деца, подпомогнати от „Българската Коледа”.

Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива продължава през цялата 2020 година. Заявления за подпомагане на деца се приемат през цялата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо не трябва лебедите във Варна да бъдат хранени с хляб?
Защо не трябва лебедите във Варна да бъдат хранени с хляб?
Премиерът е на мястото на проверките за водата в района на Стомана-Перник
Премиерът е на мястото на проверките за водата в района на "Стомана"-Перник