НОВИНИ

Над 1500 детски книги събра в кампанията си читАлнЯта пред Народния театър

Повече детски книжки в библиотеките - с тази казуза са се заели от "Сдружение за градски читални" и Фондация "Глобални библиотеки България". През целия месец април гражданите можеха да даряват издания, а сборният пункт беше малката книжарница пред Народния театър.

Милена Кирова
от Милена Кирова
09:00, 23.04.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Днес в Световния ден на книгата и авторското право някак много приляга да говорим точно за детски книжки, за възпитанието на най-малките да четат. Кампанията стартира в началото на месеца с идеята да бъдат събрани 1000 детски книги, които да достигнат до читалища и блиблиотеки в цялата страна.

Целта на кампанията е да се повиши достъпът и интересът към детска литература, като се обновят колекциите на книги за деца. Фокусът на инициативата са книги за деца под 6-годишна възраст с цел приобщаването им към литературата от ранна възраст.

Недостатъчните финанси за купуване на нова литература на библиотеките, както и липсата на възможност на някои родители да набавят нови книги за децата си водят до лишаване на децата от възможността да растат при равни условия, да опознават природата и света, да общуват по пълноценен начин.

Млади читатели да открият удоволствието и любовта към книгите, както и новите възможности, които те предоставят.

Всеки ще може да дари приказки, съвременни детски и тийнейджърски романи, комикси, класически произведения или други детски текстове в "читАлнЯта" в Градската градина. Включилите се в кампанията ще получат безплатни карти за достъп до нея и ще участват в томбола за безплатни билети за събития в Столичния куклен театър и Софийската филхармония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Приказки за саксофона - поредният образователен концерт на Фортисимо Фамилия
„Приказки за саксофона" - поредният образователен концерт на Фортисимо Фамилия
Благотворителна кампания „Колело за смет, за дете велосипед
Благотворителна кампания „Колело за смет, за дете велосипед"