НОВИНИ

Над 4000 румънски туристи очаква Северното Черноморие

Нашествие на румънци по Северното Черноморие за Великден. Въпреки че все още е рано за плаж, това не спира съседите ни да предпочитат родното ни море за големия християнски празник. По данни на браншовиците над 4000 туристи ще бъдат настанени в хотелите.

bnt avatar logo
от Петя Николаева
06:38, 13.04.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Балчик е предпочитано място от румънците не само за лятната ваканция, но и за великденските празници. В този хотел например половината от направилите вече резервации са постоянни гости и идват не за първи път.

Джем Акиф - управител на хотел в Балчик: „Сравнено с румънските курорти предлагаме много по-добро съотношение цена с качество. Запълнена ни е базата вече на 100%. Предложението ни основното е тридневен пакет, като тридневен пакет за двама човека със закуска и гала вечеря за Великден ценово е около 500 лева при нас".

По информация на браншовата организация цените за тридневен пакет в различните хотели на човек са от 220 до 350 лева в зависимост и от услугите включени в пакета. И в Кранево румънци ще напълнят хотелите.

Златина Михайлова - управител на хотел в Кранево: „Приготвили сме им пакети, които са с различен времеви диапазон - 2,3,4 дни. Като в тези пакети е включено използване на СПА, Уелнес услуги, джакузи и разбира се празнична програма, празничен обяд, много веселие. Тематичните за нашия празник шарени яйца, традиционни ястия. Надявам се да останат доволни".

От бранша гледат с оптимизъм и към предстоящия летен сезон.

Джем Акиф: „Очакваме едно добро лято, прогнозите са добри и ранните записвания също са на добро ниво. Отново от Румъния са ни основно гостите, руснаци имаме доста и българи. Много по-рядко вече германци".
Златина Михайлова - управител на хотел в Кранево: „Очакваме много силен сезон, очакваме много по-добър сезон, съответно подготвили сме и като услуги и като качество, опитваме се да предложим най-достъпно всичко за тези цени".

Дали прогнозите за повече туристи ще се оправдаят, остава да видим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекарка от Велико Търново направи стена на плача в своя кабинет
Лекарка от Велико Търново направи "стена на плача" в своя кабинет
Днес е Велики четвъртък
Днес е Велики четвъртък