НОВИНИ

Надежда и пожелания за благоденствие в първия ден на новата година

На първата сутрин след настъпването на новата година най-оживени бяха православните храмове. Те отвориха врати за вярващите, които дойдоха за празничната Света Василиева литургия и тържествения молебен. В цялата страна миряни и духовници отправиха молитва за благословение, здраве и успех през 2018 година. А по Черноморието хората избраха деня за една специална среща.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ 2
20:34, 01.01.2018
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

В първия ден на Новолетието в храма „Свети Александър Невски” в София празничната служба беше водена от Негово Светейшество Патриарх Неофит. За Новата година той отправи молитва за здраве, сили, бодрост и дръзновение. Под звуците на празничните камбани много миряни също си пожелаха благоденствие и мир.

- Да сме здрави, да сме спокойни и щастливи и да има мир, да има спокойствие в тази страна

- Най-вече здраве, щастие, късмет, успехи на всички във всичките им начинания, в работа, в учение на деца

- Здраве на моето семейство и на всички приятели и познати

В Пловдив много хора запалиха свещ за благополучие в храма „Света Марина”. С новогодишно настроение сред тях бяха и малката Дейзи- Наталия и майка ѝ - Георгия. Тази година младата жена очаква да чуе и първите събрани в изречения думи на дъщеря си.

Георгия Петрова: Пожелаваме всичко най-добро на нашия красив светъл народ. Днес е един прекрасен слънчев ден и всички да бъдат такива през нашата нова 2018 година.

Първият ден от календара подари на варненци хубаво време и много слънце. За това десетки го използваха за разходка край морето и за среща с приятели. Както винаги по това време на годината плажът е притегателно място заради красивите гости от Северна Европа – лебедите. И за специални пожелания

Чавдара Николова: Спокойствие и удовлетвореност. Много е нервно напоследък обществото и времето и се надявам по-леко да приемаме нещата и да се радваме на нещата, които имаме, докато се борим за нещата, които искаме.

А жителите на Русе се събудиха с камбанния звън на най-стария храм в града „Света Троица”. В църквата също беше отслужена Василиева литургия. Празникът е един от най-популярните за града, защото днес 2600 русенци имат имен ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте как България посрещна 2018 година
Вижте как България посрещна 2018 година
Вижте как светът посрещна 2018 година
Вижте как светът посрещна 2018 година