НОВИНИ

Надзирателите започват серия протести с искане за по-високи заплати

Надзирателите в страната започват нова серия протести с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Решението беше взето на общо събрание на Синдиката на служителите в затворите у нас, което се проведе край Варна. На 23 февруари надзирателите в цялата страна отново ще излязат на протест пред затворите. Ден по-късно те ще изразят недоволството си и пред Министерството на правосъдието.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева
19:51, 11.02.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Протести на надзирателите ще има и през март. На 10-ти е предвиден митинг-шествие пред Министерството на правосъдието. От 24-ти март през ден ще има протести пред затворите, като първи ще бъдат надзирателите в София, Ловеч, Варна, Стара Загора и Пазарджик. Основното искане е заплатите им да се изравнят с тези в сектор „Сигурност“ на МВР.

Цветан Михайлов: Синдикат на служителите в затворите в България/2.48 Останалите два проблема, които сме поставили, увеличението на щатната численост и подобряване на условията на труд са неща, по които може да се работи в перспектива./

От Синдиката на служителите в затворите заявиха, че текучеството е голямо, а в затворите у нас не достигат около 200 надзиратели.

Цветан Михайлов: От 2010 г до този момент има 863 осъдителни решения на българския съд срещу Министерството на правосъдието за положен извънреден и неплатен труд.

Като обезщетения и разноски по делата държавата е изплатила около 2 911 000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
71 души загубиха живота си при тежка самолетна катастрофа край Москва
71 души загубиха живота си при тежка самолетна катастрофа край Москва
Силистренският театър предлага 50% намаление на билет за двама
Силистренският театър предлага 50% намаление на билет за двама