НОВИНИ

Няколко населени места в Драгоман готвят протест заради лошата инфраструктура

Жители на няколко населени места в община Драгоман готвят протест заради лошата инфраструктура в региона. След серия от репортажи на БНТ 2 за проблема, от Пътната агенция увериха, че ще укрепят временно най-критичните участъци, но половин година по-късно проблемът все още не е разрешен.

Яна Тодорова
от Яна Тодорова
19:27, 11.02.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Пътят между Драгоман и Годеч в участъка до село Цръклевци е трудно проходим заради настилката, осеяна с дупки. В зимните месеци ситуацията става още по-сложна и жителите на 5 населени места често остават блокирани по домовете си.

Живея в село Василовци вече 25 години и откакто съм тук нито веднъж пътят не е направен както трябва и всяка зима се случва това - още при първия сняг имали сме случаи да смe непроходими по 4-5 дена

Моeто дете пътува до Драгоман на училище и сутрин треперим дали ще дойде на училище, или нема да дойде

След като екипът ни подаде за трети път сигнал за проблема, от Агенция „Пътна инфраструктура“ отново обещаха, че частичен ремонт ще има. Очаква се той да започне през април, когато метеорологичните условия позволяват. От ведомството обясниха, че са наясно с необходимостта от цялостна реконструкция на пътната отсечка, но не разполагат с нужните средства.

Андрей Иванов – кмет на община Драгоман: За щастие тази година ще бъде рехабилитиран един друг път на територията на община Драгоман, за който държавата отпусна около 10 милиона лева. - Кой? - Това е пътят през селата, свързващи пак Драгоман с Годеч - Драгоман - Прекръсте - Летница

От АПИ коментират, че финансовият ресурс за поддържане на републиканската мрежа е в пъти по-малко от необходимия, което според тях може да се промени след въвеждането на тол системата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Сопот връчиха приза „Най-хубав Вазов мустак“
В Сопот връчиха приза „Най-хубав Вазов мустак“
Намерена фотография - разказ за живота на другите, в който да открием себе си
"Намерена фотография" - разказ за живота на другите, в който да открием себе си