НОВИНИ

Първи награди на аутсорсинг индустрията у нас

40 000 български специалисти работят в аутсорсинг индустрията в България, очаква се до 2020 година броят им да достигне над 60 000 души. Това посочи президентът Росен Плевнелиев при откриването на Третата годишна аутсорсинг конференция в София. Той отбеляза, че аутсорсингът е една от най-динамично развиващите се индустрии у нас.

bnt avatar logo
от БНТ
22:08, 16.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Българската аутсорсинг асоциация връчи тази вечер първите годишни награди на 7 водещи компании в сектора. Организаторите са убедени, че България е една от най-привлекателните аутсорсинг дестинации.

Росен Плевнелиев, президент: Нашата икономика показва своята зрялост, създаваме условия за развитие на индустрии на бъдещето. Въпросът е правим ли достатъчно, със сигурност голямата тема, големият проблем, с който все повече се сблъскват индустриите на бъдещето, предприемачите в България е темата с кадрите, с човешкия фактор. Може ли българското образование да се издигне още една стъпка нагоре, по пътя на индустриите на бъдещето, на професиите на бъдещето.

А индустрията у нас дава работа на 40 000 души и генерира около 2 милиарда лева оборот годишно. Затова за своите изключителни постижения бяха наградени компании в 6 категории: аутсорсинг компания на годината, иновативна компания, работодател на годината, център за споделяне на услуги, бизнес сграда на годината и град на годината. Оценяването е извършено изцяло от международно жури, а организаторите подчертаха, че чрез развитието на аутсорсинг индустрията се разкриват непрекъснато нови работни места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прогнозата на порчето Аппа
Прогнозата на порчето Аппа
Посланикът на Ирак: Фалуджа скоро ще бъде освободен от джихадистите
Посланикът на Ирак: Фалуджа скоро ще бъде освободен от джихадистите