Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Първи награди на аутсорсинг индустрията у нас

40 000 български специалисти работят в аутсорсинг индустрията в България, очаква се до 2020 година броят им да достигне над 60 000 души. Това посочи президентът Росен Плевнелиев при откриването на Третата годишна аутсорсинг конференция в София. Той отбеляза, че аутсорсингът е една от най-динамично развиващите се индустрии у нас.

от БНТ
22:08, 16.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Българската аутсорсинг асоциация връчи тази вечер първите годишни награди на 7 водещи компании в сектора. Организаторите са убедени, че България е една от най-привлекателните аутсорсинг дестинации.

Росен Плевнелиев, президент: Нашата икономика показва своята зрялост, създаваме условия за развитие на индустрии на бъдещето. Въпросът е правим ли достатъчно, със сигурност голямата тема, големият проблем, с който все повече се сблъскват индустриите на бъдещето, предприемачите в България е темата с кадрите, с човешкия фактор. Може ли българското образование да се издигне още една стъпка нагоре, по пътя на индустриите на бъдещето, на професиите на бъдещето.

А индустрията у нас дава работа на 40 000 души и генерира около 2 милиарда лева оборот годишно. Затова за своите изключителни постижения бяха наградени компании в 6 категории: аутсорсинг компания на годината, иновативна компания, работодател на годината, център за споделяне на услуги, бизнес сграда на годината и град на годината. Оценяването е извършено изцяло от международно жури, а организаторите подчертаха, че чрез развитието на аутсорсинг индустрията се разкриват непрекъснато нови работни места.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Прогнозата на порчето Аппа
Прогнозата на порчето Аппа
Посланикът на Ирак: Фалуджа скоро ще бъде освободен от джихадистите
Посланикът на Ирак: Фалуджа скоро ще бъде освободен от джихадистите