САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Прилив на енергия от Вроцлав

Полският град Вроцлав е Европейска столица на културата тази година заедно със Сан Себастиан в Испания. Една от кулминациите в артистичната програма на града беше грандиозният спектакъл „Прилив“, реализиран във и около река Одра от огромен екип от артисти и технически специалисти, начело с Крис Болдуин, знаменит сценарист и режисьор на пърформанси в градска среда.

от В. Севов, Н. Московска
20:45, 16.06.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Днешният Вроцлав се радва на красотата си и живее с историята си, чиито най-смутни и най-жизнеутвърждаващи моменти повечето местни могат да разказват в първо лице.

Крис Болдуин, режисьор: "Мисля, че впечатляващото в този град е, че в историята си капсулира едновременно някои от най-прекрасните моменти на 20-и век и някои от най-ужасните трагедии на същото столетие. Когато дойдох тук, бях поразен как хората разказват тези истории от самото им начало. А това бяха истории, които опитомяват толкова много от това, което се е случило през 20-и век. И което е напълно възможно да се повтори и през 21-ви век, ако ние не разсъждаваме достатъчно дълбоко в тази посока."

В продължание на три години знаменитият британски режисьор на грандиозни пърформанси Крис Болдуин живее с духа на града, изучава историята му и подготвя величествените гледки, светлинни, пиротехнически ефектии илюминации.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Под прикрите завладява нова територия
"Под прикрите" завладява нова територия
Летище Божурище си връща статута на паметник на културата
Летище "Божурище" си връща статута на паметник на културата