НОВИНИ

Фестивал на изкуствата "Водна кула"

Артисти от цял свят се събират за Фестивала на изкуствата "Водна кула", който се провежда за десета поредна година у нас. За юбилейното издание на мероприятието, организаторите са подготвили богата гама от интересни и специално изработени за него творби. Фестивалът "Водна кула" е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.

bnt avatar logo
от Тереза Ставрева
20:00, 16.06.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Над 80 артистични изяви в 10 пространства, обособени в София, Перник и областта ще радват ценителите на изкуството през следващите 10 дни. Юбилейното откриване на фестивала тази вечер е в пространствата на Фабрика 126, където могат да бъдат видени интересни и специално изработените за фестивала звукови и видеоинсталации на творци от цял свят.

Ния Пушкарова: "Имаме много богата музикална програма, даже една от японките започва с минималистичен концерт."

В част от обособените за изкуство пространства ще се организират и работилници. Една от интересните инициативи тази година ще бъде на 19 юни в Психиатричната клиника "Свети Иван Рилски", където артисти и пациенти ще създават заедно изкуство.

Ния Пушкарова: "Това е като арт терапия. Един съюз между изкуство и терапия, както е в случая."

Наред със стотиците арт инсталации, които могат да бъдат видени, е и идеята на Петра Худцова от Чехия, която ще експериментира с особените форми на емблематичния паметник "1300 години България" по иновативен начин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юнкер и Путин се срещнаха в Санкт Петербург
Юнкер и Путин се срещнаха в Санкт Петербург
От Пирогов не могат да са категорични дали семейството се е натровило с гъби
От "Пирогов" не могат да са категорични дали семейството се е натровило с гъби