НОВИНИ

Престижна награда за български фотограф

Българин с награда от конкурс на Световната фотографска организация и известен производител на техника. Веселин Атанасов спечели отличието в любителската категория със снимка, запечатала ранната есен в Стара планина. Церемонията беше вчера в Лондон.

Айше Сали
от Айше Сали
21:10, 20.04.2018
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Миг между Бузлуджа и Шипка от края на 2017 г. С гъста мъгла, бледа светлина и есенна позлата. За да предаде въздействието от гората, в която стъпват малцина, Веселин Атанасов обединява 26 кадъра в един. С пролетта идва и престижната награда.

Веселин Атанасов, IT-специалист и фотограф: Мисля, че ги впечатли най-вече природата, защото в гората има най-много елементи на чистата природа и в гората беше интересна с тази мъгла.

Веселин започва да се занимава с любителска фотография преди 4 години. За него снимките са начин да сподели красотата от пътуванията. През обектива си търси контрастите в природата.

Веселин Атанасов, IT-специалист и фотограф: Когато ходя някъде, търсейки въздействащи кадри, аз предпочитам да го направя, когато прогнозата е за лошо време, за бури, за много облаци, за дъжд.

Въпреки наградите ИТ специалистът не иска да превърне хобито в професия. Според него това би му отнело удоволствието, а следващите пейзажи, които ще запечата през обектива, са тези от Тоскана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бунтове от вчера и днес: Говорят Милена Славова, Васил Гюров и Светослав Витков
Бунтове от вчера и днес: Говорят Милена Славова, Васил Гюров и Светослав Витков
Произведено в България
"Произведено в България"