НОВИНИ

Намериха тялото на 16-годишния Кристиян, който блъсна туристи в Триград

Днес родопското село Триград потъна в скръб. След две седмици издирване 16-годишният Кристиян беше открит мъртъв. Момчето избяга след като блъсна с колата си туристи край Триград и изчезна. Дни по-късно пострадалите туристи бяха изписани от болницата, но Кристиян не се появи. Търсиха го екипи на полицията, близки, планински спасители. Предполагаше се, че може да е избягал в Гърция, за де се укрие. Тялото на момчето е открито на дъното на 120-метрова пропаст. Кристиян е ученик от София, дошъл в Триград при баба си за ваканцията.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
20:03, 22.07.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Официалното издирване на момчето, който блъсна туристи на пътя и избяга, беше прекратено вчера. Баща му обаче е продължил да го търси. Той и кметът на Триград Цветан Славков са първите разпознали тялото под скалите. Сигналът за неприятна миризма, идваща от 60-метровата пропаст, подал местен жител.

- Кметът казал на баща му, баща му дойде, разговаря с мене там и го насочихме къде идват миризмите и след малко се обади, че го е намерил там, паднал от скалата.

комисар Димитър Ежев - началник "Криминален отдел" към ОД на МВР-Смолян: Тепърва ще се прави оглед, аутопсия и така нататък, за да установим какво точно се е случило... на трудно достъпно място е, на много така бих казал, около 50-60 метра е долу пропастта дълбока.

16-годишният Кристиян изчезна веднага след катастрофата, в която пострадаха туристи. Те бяха със сравнително леки наранявания, а момчето беше обявено за общодържавно издирване. Десетки доброволци от селото претърсваха дни наред цялата околност. Местните хора се бояха за живота на Кристиян, опасяваха се да не се самонарани.

комисар Димитър Ежев - началник "Криминален отдел" към ОД на МВР-Смолян: Или е нещастен случай, или е, не знаеме... По всички възможни версии работим, но знаете досъдебно производство има, прокуратурата е водеща в случая, така че повече подробности по разследването от прокурорите ще търсите, тъй като ние нямаме право да даваме информация и подробности.

Група алпинисти и съдебен лекар преди малко тръгнаха към мястото на инцидента. Операцията по изваждане на безжизненото тяло на момчето ще продължи няколко часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа между моторист и лек автомобил в Шумен
Катастрофа между моторист и лек автомобил в Шумен
Полският Сенат прие нов закон от оспорваната съдебна реформа
Полският Сенат прие нов закон от оспорваната съдебна реформа