НОВИНИ

Няма отлив на туристи към Гърция и Турция след земетресението на остров Кос

Няма отлив на туристи към Гърция и Турция след вчерашното земетресение в района на остров Кос. Това показа проверката ни сред туристически агенции, предлагащи почивки в съседните ни държави. Островът не е традиционна дестинация за българите. Министърът на туризма Николина Ангелкова коментира, че е добре туроператорите да следят сайта на външно министерство и при нужда да се свързват с дипломатическите ни представителства, за да се окаже съдействие.

bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 22.07.2017
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
Николина Ангелкова - министър на туризма: Абсолютно нормално хората са изключително притеснени и търсят варианти да напускат съответно дестинацията остров Кос и където се е усетило земетресението, за да може да се приберат по домовете си, но официално сигнали към МВнР нямаме.

управител на фирма: Нямаме анулации на резервации, нито тази последната седмица след това събитие, нито пък в бъдещи намерения. И днес даже изпратихме автобус група. Имаме получени няколко имейла от вериги гръцки хотели, които ни успокояват, че сградите са такива, които могат да издържат на земетресения.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белият дом и медиите след оттеглянето на Шон Спайсър
Белият дом и медиите след оттеглянето на Шон Спайсър
Община Габрово заведе колективен съдебен иск срещу „Топлофикация“
Община Габрово заведе колективен съдебен иск срещу „Топлофикация“