НОВИНИ

Нападнаха фелдшер от Спешната помощ в Исперих

Фелдшер от филиала на Спешна медицинска помощ в Исперих бе нападнат и удрян с юмруци при посещение на получила инфаркт 55-годишна жена в село Китанчево. Близки на болната, която починала, малко преди да дойде екипът, твърдят, че линейката е закъсняла и това е провокирало крайната реакция на мъж от фамилията. Води се разследване за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице.

bnt avatar logo
от БНТ
20:13, 02.12.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Потърпевшият фелдшер Хюсеин Мурад твърди, че близките на болната Бистра Мутева са го посрещнали с обиди и ругатни още при пристигането на адреса.

Хюсеин Мурад: „И докато вляза ме удари по главата с юмрук, добре че там имаше други хора, те го хванаха и го изтеглиха, аз в същото време влязох вътре, пациентката беше починала“.

Мурад разказа, че когато получил сигнала за случая, бил на друг адрес, но линейката веднага е тръгнала към селото, което е на 5 км от Исперих.

Хюсеин Мурад: „То нямаше и 5 минути откакто сме пристигнали, понеже беше заледено, даже ние сме пътували с висока скорост, нямаше и три минути, като сме пристигнали на адреса“.

Близките на починалата обаче имат доста по-различна версия за времето на пристигане.

Левент Мутев, съпруг на починалата: „Чакам може би над половин час, няма, по едно време аз вече паля личната си кола, отидох до Бърза помощ, излезе един лекар и каза аз съм сам, те са на помощ, не мога да напусна, разбрах работата, връщам се, мина се вече над час“.

Роднините твърдят още, че нападателят, не е използвал юмруци.

Анелия Мутева, дъщеря на починалата: „Един шамар му удари, много нормално беше това, там умира жената“.

Потърпевшият фелдшер обяви, че за първи път в 30 годишната си кариера се сблъсква с насилие и ако това се повтори, ще напусне. Той каза, че разчита на институциите да си свършат работата и насилникът да получи справедливо наказание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жилищна сграда горя в центъра на София
Жилищна сграда горя в центъра на София
Купувам българско: В Русе откриха коледния базар
"Купувам българско": В Русе откриха коледния базар