НОВИНИ

Награда за БНТ в конкурса "Свят без хепатит С"

И отново награда за БНТ. Репортерът на "По света и у нас" Мария Чернева спечели първа награда на конкурса "Свят без хепатит С". Той се организира от Пациентско Сдружение „ХепАктив“, Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“ и Академията за здравна журналистика.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:00, 02.12.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Мария спечели високата оценка на журито с материала си "Приложение на революционното лечение на Хепатит С в практика". Втора награда бе присъдена на журналиста Полина Тодорова, а трета - на сайта Медикъл нюз. В конкурса участваха 30 журналисти със 100 материала, посветени на социалната значимост на заболяването и променили човешка съдба. Мисията му е разбие предразсъдъците, с които се свързва заболяването - болните да получат подкрепа, а не сочене с пръст.

Силвана Лесидренска - председател на Сдружение „ХепАктив": Ролята на журналиста тук е да разбие стигмите, да разбие тези неверни твърдения, които дълги години са наслагвани, че това са пациенти с рисково поведение. Надявам се именно с помощта на журналистите и лекарите и нас пациентските организации да спомогнем пациентите да се чувстват все по-сигурни, да не се притесняват да разкрият своята диагноза и да осъзнаят, че това е едно заболяване като всички останали.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временно спират минералната вода в квартал „Горна баня“
Временно спират минералната вода в квартал „Горна баня“
Българската Коледа помага на Университетската болница в Стара Загора
"Българската Коледа" помага на Университетската болница в Стара Загора