НОВИНИ

Напрежение в редиците на ОП заради изказването на Симеонов за патриарх Кирил

Интервюто на Валери Симеонов провокира напрежение в редиците на "Обединените патриоти". Част от парламентарната група излезе с декларация, в която се разграничи от думите му. Настояват той да се извини на руския патриарх за отправените обиди. Това обаче, е позицията само на две от партиите в групата - на Атака и ВМРО. Депутатите от НФСБ очаквано не подкрепят декларацията.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:31, 07.03.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Атака и ВМРО се разграничават от думите на Валери Симеонов. Казват, че това е това е негово лично мнение.

Юлиан Ангелов - секретар на ПГ на "Обединени патриоти": Трябва да има определено съобразяването в говоренето по определени теми. Не можем да носим отговорност за изказванията на някои хора за личното им мнение, ние си имаме друго мнение.

Депутатите от НФСБ - третата партия в коалицията "Обединени патриоти", са напуснали заседанието при обсъждане на декларацията. Обявиха, че напълно подкрепят Валери Симеонов и предупредиха:

Валентин Касабов - зам.-председател на ПГ на "Обединени патриоти": Ако продължат с тези декларации, нещата стават лоши и не е добре. - Т.е. може да се разпадне групата? - В момента тепърва ще умуваме какво ще правим.

От Атака обясниха, че декларацията е приета с гласовете на повечето депутати в групата. Не се притесняват, че това може да разклати коалицията.

Десислав Чуколов - секретар на ПГ на "Обединени патриоти": Не търсете под вола теле. Разпадате групата на Атака, сега на ОП от 2005 г., не берете грижа, няма да стане.

Дали това напрежение ще се окаже буря в чаша вода, предстои да разберем.

И БСП осъждат изказването на Валери Симеонов по адрес на руския патриарх. Настояват правителството да се разграничи от вицепремиера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна третото издание на националната кампания Великден за всеки
Започна третото издание на националната кампания "Великден за всеки"
Евродепутатът Емил Радев за казуса ЧЕЗ: Държавата не може да развали тази сделка
Евродепутатът Емил Радев за казуса ЧЕЗ: Държавата не може да развали тази сделка