НОВИНИ

Валери Симеонов с критики към визитата на руския патриарх Кирил

Вицепремиерът Валери Симеонов определи като несъстоятелни протестите срещу сделката за ЧЕЗ. В сутрешния блок на БНТ той посочи, че сделката засяга много потребители и техните интереси трябва да бъдат защитени. Симеонов критикува и руския патриарх Кирил, който при посещението си в България заяви, че си тръгва огорчен от официалната реторика на представителите на българската държава, които поставят наравно с Русия и други държави в приноса им за Освобождението на България.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:20, 07.03.2018
5873
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че зад протестите срещу сделката с ЧЕЗ стоят ясни интереси на опозицията.

Валери Симеонов - вицепремиер по икономическата и демографската политика: Това са яловите напъни на БСП да разбърка нещата в държавата. Това, което трябва да направи законът, който подготвяме в Обединени патриоти, е да има контрол върху такива сделки, върху бъдещи сделки с имущество. Ето това ни трябва на нас като държавно присъствие в ЧЕЗ. Не са сложни нещата и не трябва толкова да се вторачваме в тях и да истерясваме, камо ли да се стига до такива водевилни протести, каквито се опитват да правят политическите чалгаджии от БСП.

Според Симеонов, може да се обмисли държавата да закупи акции и от ЕВН и Енерго-Про, както и от други частни дружества със стратегическо значение. Пред БНТ, вицепремиерът отправи остър коментар по адрес на руския патриарх. Определи го като цигарения митрополит на Русия.

Валери Симеонов - вицепремиер по икономическата и демографската политика: 14 милиарда долара тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 милиарда вино за нуждите на църквата. И тоя същият да има наглостта да раздава правосъдие пред български президент. Това не е източно православен духовник, това е агент Михайлов, от съветското КГБ доказано. Второразрядно съветско ченге да дойде и да ми казва кое е истина и кое не е, извинявайте, няма как да стане. Я си представете нашият Неофит да отиде в Русия, да застане както аз съм застанал пред Путин, да започне да му тропа по масата и да му каже - ало, ти откъде падна бе, ти не знаеш ли Кирил и Методий какви са? Какво ще стане с него?

Според Валери Симеонов е недопустимо духовно лице да вади костите на жертви от отминали сражения и да ги изхвърля от историята.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-ниска честота на тока забави часовниците в Европа
По-ниска честота на тока забави часовниците в Европа
Само 37% от европейците желаят да са предприемачи
Само 37% от европейците желаят да са предприемачи