Напусна ни големият български журналист Величко Скорчев

Отиде си журналистът Величко Скорчев. Повече от четвърт век професионалният му път е свързан с Българската национална телевизия, където е международник, редактор и водещ. Наричат го "бащата на сутрешните блокове". Сигналът на предаването, с което Величко Скорчев става любимец на милиони зрители - "Добър Ви ден" прозвучава за първи път на 18 септември 90-та година.Опелото ще бъде в неделя, 13 януари, от 14.00 часа в църквата "Св. Седмочисленици" в София.

от БНТ
07:03, 11.01.2019
6651
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Въвел е в телевизията много от лицата, които и днес са популярни сред зрителите и винаги е твърдял, че всеки телевизионен журналист трябва да мине и през писаното слово.

;

Сигналът на предаването, с което Величко Скорчев става любимец на милиони зрители - „Добър ви ден“ прозвучава за първи път на 18 септември 90-та година.

По-късно сутрешната програма на БНТ се излъчва с названието „Добър ден, България!“ Тогава в предаването, коeто се реализира с активното участие на регионалните телевизионни центрове на БНТ няма и минута за политика.

;
Величко Скорчев: Денят ми става добър от новините. Това е вече едно заболяване. Все съм си мислил: човек в "Сан Стефано" влиза с ДНК и за нула време става БНТ. Моят ден в голяма степен зависи от това - добри ли са новините или не са..

;

Сред авторите на тогавашния сутрешен блок на обществената телевизия са проф. Йордан Ведър, актьорът Димитър Вачев, проф. Драган Тенев и други. Новините на водещи телевизионни канали представят различните гледни точки към важните събития от различни точки на света.

"Поставихме акцента на семейството и хората, защото така започва възпитанието. Мобилизирах центровете, тъй като е важно да има импулс при зрителите. Така се обича родината",спомня си в едно от последните си интервюта телевизионната легенда Величко Скорчев.


;

Дълги години „Добър ви ден!“ е най-разпространения поздрав и за зрителите и за колегите в телевизията.

Величко Скорчев е завършил археология и история, през септември 2018 г. навърши 81 години и остави своята трайна диря в историята на българската журналистика.

Екипът на БНТ изказва съболезнования на близките на Величко Скорчев.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Спецсъдът изслушва СРС-та по делото срещу Десислава Иванчева
Спецсъдът изслушва СРС-та по делото срещу Десислава Иванчева
Протестите и събарянето на незаконните постройки във Войводиново продължават
Протестите и събарянето на незаконните постройки във Войводиново продължават