НОВИНИ

Първият водещ на сутрешния блок на БНТ Величко Скорчев на 80 години

Известният журналист на БНТ Величко Скорчев празнува 80-годишен юбилей. В неговия дом се събират три поколения журналисти. Първият водещ на сутрешния блок на БНТ гостува в студиото на "Денят започва" заедно със своя внук Кристиан, който е един от Малките репортери на "По света и у нас". Защо историите от екрана все още са важна част от живота на Величко Скорчев, как денят му става добър и какво си пожела на 80...

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 06.09.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Един от емблематични журналисти на БНТ, който радва зрителите пред екрана още от началото на деня. След 35 години, посветени на ефира и днес не може да откъсне поглед от телевизията. Казва, че гледа всички сутрешни блокове и всички новинарски емисии.

Величко Скорчев, журналист: Днес денят ми става добър от новините. Това е вече заболяване. Все съм си мислил: човек на "Сан Стефано" влиза с ДНК и за нула време ДНК-то става БНТ.

Години след началото на "Добър ви ден" остава твърд противник на гостуването на политици в сутрешните блокове. Защото по това време телевизия гледат възрастните, децата, техните майки и безработните.

Важното за Величко Скорчев е да предаде позитивното си отношение към живота и на зрителите. А най-голямото щастие за него е, когато разбира, че млад човек решил да сложи край на живота си, намира сили да живее след като гледа предаването.

Величко Скорчев, журналист: Необичаният мрази. Затова на мен ми се струва, че колкото повече обич има - това чувство на мразене ще се промени.

На 80 Величко Скорчев се чувства обграден от обич. Гордее се с петимата си внуци. И най вече - един от тях и дъщеря му също са част от семейството на БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са предимствата на електронните учебници?
Какви са предимствата на електронните учебници?
15 загинали и 40 ранени в буря в Мавритания
15 загинали и 40 ранени в буря в Мавритания