НОВИНИ

Нарисуван шанс в “Tърси доброто”

Варненският бизнесмен Слави Славов купи днес най-скъпата картина на Росина Русева, за която това означава още една стъпка към възможността да проходи. Познавате Росина като герой на нашата рубрика “Търси доброто” с нейните благотворителни жестове към нуждаещи се хора. През това лято на самата нея ѝ се наложи да търси пари за лечение, което може да я вдигне от инвалидната количка и доброто не закъсня да се върне.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
19:30, 18.09.2016
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

След лечение с електроимпулси в Полша Росина Русева има шанс да проходи. За да си помогне сама, през лятото тя продава картините си в курорта “Свети Константин”, за което я подкрепи ръководството. А най-скъпата вече е собственост на варненския бизнесмен Слави Славов.

Слави Славов, бизнесмен
"Спомням си как преди няколко месеца тя събираше пари за едно детенце – Бориса, направи няколко изложби, а пък сега самата тя има нужда от помощ и беше редно като имаме възможност – да откликнем и да помогнем."

Днес Слави Славов, заедно с малкия си внук, дойдоха за “своята” картина.

Слави Славов, бизнесмен
"Ние трябва да бъдем съпричастни към всички хора, и не само към хора, даже и към животните, за да бъдем по-добри. Просто трябва да станем всички по-добри. То е личен избор. Мисля, че всички като хора можем да го направим."

Много от хората, подкрепяли каузите на Росина в полза на други нуждаещи се, сега помогнаха и на нея. Вече е събрана сумата за самолетни билети до Полша.

Росина Русева
"Остават още осем хиляди лева, които да бъдат набрани. Едва ли ще успеем до края на октомври, но поне до началото на май се надявам да мога да отида и да се върна и да продължа да творя и да давам любов."

Слави Славов ще продължи с подкрепата си за Росина, като потърси помощ за нея и сред свои приятели и колеги. Мотивира го възможността да ѝ даде надежда."

Слави Славов, бизнесмен
"На мен ми стига радостта, като видя Росина, радостта, основно радостта."

Самата Росина в момента търси място, където да продава картините сии през зимата. А след лечението си планира да работи, за да осигури студентска стипендия на името на автомобилния състезател Тодор Славов, за да не прекъсва веригата на доброто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без персонал в социален център в Роман
Без персонал в социален център в Роман
Нападението с нож в Минесота било извършено от воин на Ислямска държава
Нападението с нож в Минесота било извършено от "воин на "Ислямска държава"