Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Пътуване с летяща кола? Реалност до няколко години

Пътуването с летяща кола може да стане реалност по-скоро, отколкото очакваме. Китайски автомобилен гигант и американски стартъп проект обединяват сили и ще работят затова хората да пътуват по-бързо и лесно.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
15:26, 14.11.2017
Чете се за: 00:26 мин.
Още

Представяли ли сте си как се качвате в колата си и вместо да се огледате настрани, преди да потеглите, да погледнете нагоре, за да видите дали може да излетите. Представите ви могат да станат реалност до 2 години, тъй като автомобилният гигант Жейянг и стартъп проектът Терафиджия подписаха договор за съвместна работа. Целта им е да създадат възможно най-добрия и удобен начин на пътуване.

Ли Шуфу, директор на автомобилния концерн Джиили: "Чувствам се ужасно, когато съм в задръстване. Шофирането във въздуха може да бъде много отпускащо, удобно, безопасно и икономично едновременно. Смятам, че пазарът в Китай е отворен за това."

Съвсем скоро може да се настаним удобно в летящите си коли и да излетим към желаната дестинация, тъй като двете компании смятат да реализират проекта си до 2023 година.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кампания ще насърчава доброволното кръводаряване
Кампания ще насърчава доброволното кръводаряване
Все още е затруднено движението по магистрала Тракия
Все още е затруднено движението по магистрала "Тракия"