НОВИНИ

НБУ и Американският университет на 25

Днес две образователни институции - Нов български университет и Американският университет в България отбелязаха 25 години от своето създаване. Ролята на частното висше образование във формирането на образователната среда в годините на прехода и нововъведенията, които стават основа на редица реформи в системата бяха част от анализа на дейността им за изминалите години.

bnt avatar logo
от БНТ
22:03, 17.09.2016
Чете се за: 00:23 мин.
Още

Страци Кулински, президент на АУБ: Наистина имаме прекрасно мероприятие. 25 години от университета. За тези години имаме толкова много постижения. Най-голямото е, че са завършили 4 200 студента при нас през годините. И преди два дни получихме резултатите от нашето първо проучване, къде са нашите студенти, къде работят, колко получават и с какво се занимават.

Д-р Пламен Бочков, ректор на НБУ: Надяваме се да отправим послание към бъдещето. В 21 век, какво очакват хората от университетите като способ, като средство за тяхната образованост от една страна. От друга страна какви са очакванията на обществото към университетите. Какво университетите биха могли да допринесат за развитието на самите обшества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампанията Моят зелен град боядиса ограда на детска градина във Варна
Кампанията "Моят зелен град" боядиса ограда на детска градина във Варна
Спри, детето запази научи децата как да спазват знаците за движение по пътя
"Спри, детето запази" научи децата как да спазват знаците за движение по пътя