НОВИНИ

НДСВ иска Симеон Сакскобургготски да се кандидатира за президент

Това заяви лидерът на партията Станимир Илчев. Учредители на партията се събраха снощи по повод 15 годишнината от основаването й.

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 17.04.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

В сградата на Федерацията на Научно-техническите съюзи, където е поставено началото на НДСВ, дойдоха както днешни активисти, така и бивши членове на партията. Фактът, че от първа политическа сила преди 15 години, днес партията не участва в политическия живот на страната, Илчев отдаде преди всичко на нежеланието на лявата и дясната част от политическото пространство да приемат подобен център.

Симеон Сакскобургготски пък каза, че само избирателят определя кой да участва в управлението. Станимир Илчев обясни още, че Сакскобургготски е най-приемливата кандидатура за предстоящите президентски избори.


Станимир Илчев, председател на НДСВ: Трите основни партии - ГЕРБ, БСП и ДПС провеждат необходимите консултации помежду си и ако са честни, отговорни и обективни, стигат до извода, че Симеон II-ри е много подходящ за държавен глава... И втора фаза - споделят своя извод с него.

Симеон Сакскобургготски:
Това са теми, които вече са извън целта и на срещата и на моите намерения, както знаете... Човек може да продължи и по друг начин и не да е с някакви специални длъжности или какво... Казал съм го толкова пъти. Тези спекулации, аз не обичам да се повтарям, най-накрая става досадно.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специално обозначение за българска продукция в общинските пазари в Пловдив
Специално обозначение за българска продукция в общинските пазари в Пловдив
Национална работна среща на ГЕРБ в НДК
Национална работна среща на ГЕРБ в НДК