НОВИНИ

Неизползваеми бус ленти в Русе

Новообособените бус ленти в Русе по булевард „Цар Освободител“ се оказват неизползваеми от градския транспорт. Причината – леки автомобили масово паркират по тях. Най-много нарушители има в района на кооперативния пазар, където, въпреки знака „Забранено спирането и паркирането“, върху бус лентата постоянно има коли.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ 2
19:12, 05.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

С въвеждането на интегрираната система за градски транспорт в Русе бяха обособени около километър и 200 метра бус ленти по булевард „Цар Освободител“ – от кръстовището с булевард „Христо Ботев“ и от кръговото кръстовище при полицията до булевард „Съединение“. Колите на градския транспорт обаче не могат да ги изпозлват ефективно, заради паркирали по тях автомобили.

От Общината обясниха, че все още няма маркировка и бус лентите не са боядисани в различен цвят, затова и нямало как целенасочено да санкционират нарушителите.

„Има вдигнати коли. Но не е така ефективно, както би следвало да заработи като една обособена лента само за обществен транспорт“, обясни Искра Антонова, началник отдел „Транспорт“ в Община Русе.

От Общината казаха още, че маркировка ще се положи през пролетта. Освен това ще бъдат промени и циклите на светофарите на кръстовищата, за да пропускат с приоритет колите на градския транспорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Метеоролозите предупреждават за потенциално опасно време
Метеоролозите предупреждават за потенциално опасно време
150 000 празнуват на Йордановден
150 000 празнуват на Йордановден