НОВИНИ

Нено Димов: МОСВ няма да оттегли приетите промени в плана за Пирин

Министерството на околната среда и водите няма да оттегли приетите от правителството на 28 декември промени в плана за Пирин, заяви министър Нено Димов след изслушване в ресорната парламентарна комисия. Той оспори твърденията на протестиращите, че има опасност да се застрои 45% от парка.

bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 25.01.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Нено Димов, министър на околната среда и водите: "Оттегляне на точката към този момент изобщо не виждам основание, имайки предвид, че единственото, което тя разрешава, е да видим какво можем да направим оттук нататък. Трябва да бъде направен специализиран устройствен план, който да мине през екооценка. Единствено разрешеното там, повтаряме, е водохващания за питейни нужди, а в двата процента, които са ски зоната над Банско, е разрешена спортна инфраструктура. Аз не виждам нищо крайно в това".

До дни ще бъде готов графикът с мерки за опазване на въздуха, заяви пред депутатите от комисията по околна среда Нено Димов. Част от тях предвиждат забраната на твърди горива с високо азотно-пепелно съдържание, проверки на автосервизите за нерегламентирана продажба на отработени масла за гориво. Средства от оперативна програма "Околна среда" ще бъдат пренасочени за купуване на газови анализатори за всички пунктове на КАТ, които извършват първичен преглед при регистрация на нови автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова: Разумното решение за Конвенцията е да се обсъди и обмисли
Мая Манолова: Разумното решение за Конвенцията е да се обсъди и обмисли
В Пазарджик изграждат клетка за лъвчетата Масуд и Терез
В Пазарджик изграждат клетка за лъвчетата Масуд и Терез