НОВИНИ

"Ние сме КУ-КУ" - 26 години по-късно

26 години по-късно създателите на студентското предаване "Ку-ку" представиха книга с многозначителното заглавие "Ние сме КУ-КУ". Авторите, които разказват в сборника интересни случки от предаването, са 45. Сред тях са Любен Дилов-син, Петър Курумбашев, Нидал Алгафари, Георги Крумов, Алберта Алкалай и други.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
22:07, 25.01.2016
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Възникна авария в атомната електроцентрала:

- Спокойно, уважаеми зрители, не се шашкайте! Това беше само една малка шегичка от мистър Ку-ку.

Много е говорено за тези кадри. И след 26 години сатиричното "Ку-ку" все така се пази в колективната памет като една от най-дръзките и свежи телевизионни продукции. А днес създателите й отново се събраха да споделят от първо лице спомени от началото на прехода.

Петър Курумбашев - продуцент на "Ку-ку": Ние участвахме в тоя тунел на времето и, така да се каже, ни изпуснаха, и ние се изпуснахме, и се получи много приятно.

Над четвърт век по-късно режисьорът на "Ку-ку" разкри, че веднага след козлодуйското им предаване имали идея да направят още едно по-страшно - с двойници:

Нидал Алгафари - режисьор на "Ку-ку": В това предаване трябваше да покажем как се договарят изборите, с реални реплики, с гласове, които са на имитатори и на двойници, което трябваше да се снима между фикусите, да излизат от кадър и да кажем, че това са ни го дали някакви служби. Но тогава се уплашихме от развоя на козлодуйското предаване и не го направихме.

Славата на предаването привлича десетки студенти да се явяват на конкурси, за да станат част от "Ку-ку", спомниха си авторите му.

Алберта Алкалай - сценарист и редактор в "Ку-ку": Ку-ку" беше една легенда по мое време, всички млади хора се възхищаваха, беше прецедент в българското общество, един вид първата свободна медия.

Парите от продажбата на сборника "Ние сме Ку-ку" ще отидат за мобилен рентген за неонатолигята на болница "Света Анна", обяви съставителят й Георги Крумов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Граничен пункт Кулата - Промахон вече е отворен
Граничен пункт Кулата - Промахон вече е отворен
 Стокхолм официално получи домакинството за Евровизия
Стокхолм официално получи домакинството за Евровизия