НОВИНИ

Нинова: Готови сме в диалог да търсим решение за субсидиите

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи днешното решение по темата за партийните субсидии като загуба на време и отклоняване на общественото внимание. Припомни, че преди десетина дни социалистите са предложили диалог между партиите, но управляващите са отказали. Изпълнителното бюро на БСП проведе първото си изнесено заседание в страната след евроизборите в Ямбол.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
17:46, 25.06.2019 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Корнелия Нинова подчерта, че нямат конкретно предложение за размера на субсидията, но очакват аргументирано да се намери решение на въпроса до началото на ваканцията на парламента.

От БСП подкрепят идеята за намаляване на партийната субсидия, но категорично се противопоставят на сумата от 1 лев, защото това би довело до отваряне на възможностите за частно финансиране на партиите.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Ние сме за намаляване и сме направили разчети на различна сума. Ще представим тези разчети при разговорите, които ни предстоят очевидно след решението на управляващите и в диалог ще търсим разбирателство. Ще им покажем абсолютно аргументирано финансово какво е необходимо, за да може една партия да работи спокойно и независимо от частни и от външни интереси.

Нинова коментира и сделката за продажбата на ЧЕЗ, като посочи, че изчакват решенията на държавните институции. Тя подчерта, че БСП остават на позицията си стратегическите обекти за националната сигурност трябва да бъдат държавна собственост.

На изнесеното заседание на Изпълнителното бюро бяха обсъдени проблеми на региона и хода на подготовката за местните избори. В центъра на политиката си от БСП поставят икономическото развитие на общините и социалната политика за задържане на младите хора по места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В КЕВР обсъдиха публично новата цена на природния газ
В КЕВР обсъдиха публично новата цена на природния газ
Мая Манолова с предложение за Закон за личния фалит
Мая Манолова с предложение за Закон за личния фалит