НОВИНИ

Отпускат повече средства за български студенти по програмата "Фулбрайт"

Увеличават се средствата по програмата "Фулбрайт" за участие на студенти в академични програми за обмен между България и Съединените щати. Американският държавен департамент ще предостави допълнително 280 хиляди долара на комисията през следващите 3 години. Така ще се увеличи и броят на българските и американските студенти стипендианти.

Цанка Николова
от Цанка Николова
16:18, 25.06.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

24 български студенти през последните 3 години са посетили Съединените щати по програмата. Те са участвали в магистърски и докторски програми, включително в Харвард, Станфорд, Нюркския и Чикагския университет.

Н. Пр. Ерик Рубин, посланик на САЩ в България: Няма да е преувеличено ако кажем, че програмата "Фулбрайт" е сближила нашите две държави по начин, за който политиците могат само да си мечтаят.
Анджела Родел, изп. директор на комисията "Фулбрайт" за България: Всяка година идват около 40 американци в България да преподават и да изследват. Също пращаме всяка година между 15 и 20 българи да учат и преподават в Америка.
Красимир Вълчев, министър на образованието: Случайно видях такъв преподавател. Той не просто ги учеше на английски език. Той вече беше успял да провокира колегите си, да ги вдъхнови да използват иновативни, креативни методи за преподаване.

Майкъл Соуел е един от тези американци, които преподават у нас. Той е учител по английски във Втора английска гимназия в София.

Майкъл Соуел, участник в програмата "Фулбрайт": Учениците ми са много почтителни, много умни, изключително енергични. Винаги съм много развълнуван, когато влизам в клас.

Програмата "Фулбрайт" съществува от 26 години, а в обмена са участвали 1 300 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият британски премиер става ясен на 23 юли
Новият британски премиер става ясен на 23 юли
Медицинските сестри в училищата и детските градини в Пловдив с по-високи заплати
Медицинските сестри в училищата и детските градини в Пловдив с по-високи заплати