Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Нона Караджова определи създаването на ВиК холдинг като стъпка в правилна посока

Бившият министър на околната среда и водите Нона Караджова определи създаването на ВиК холдинг като "стъпка в правилна посока". В студиото на "Сутрешния блок" тя коментира водната криза и казуса с вносния боклук в България.

от БНТ
07:36, 20.01.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Нона Караджова, бивш министър на околната среда и водите: Това е стъпка в правилна посока, тъй като във вашето студио казах, че една от причините да се стигне до ситуацията в Перник, е моделът, по който се управлява ВиК секторът. Самостоятелни търговски дружества, които в такъв момент на повече аварии от очакваните, на безводие, нямат технически, човешки и финансов ресурс като буфер. Не могат други ВиК на приятелска основа да помагат с техника и кранове. Правителството да обявява бедствено положение, за да може да отпусне пари, тъй като това е единственият законен начин в момента.

Създаването на този холдиг е един от начините да се окаже това финансово съдействие плюс по-добър контрол, каза Нона Караджова.

Нона Караджова: Смятам, че след създаването на този холдинг, /.../ създаването на една структура или предприятие, което да отговаря за довеждането на вода. Не говоря за водоснабдителните и канализационните системи в населените места, за напоителните системи, които са по полетата, както и тръбите за промишлените предприятия. Говоря за довеждането на вода.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ще подкрепи ли Воля вота на недоверие към правителството?
Ще подкрепи ли "Воля" вота на недоверие към правителството?
Община Стара Загора обеща да почисти нерегламентирано сметище в града
Община Стара Загора обеща да почисти нерегламентирано сметище в града