НОВИНИ

Нов буферен паркинг ще заработи от август на метростанция "Васил Левски"

Нов буферен паркинг с близо 200 места ще заработи през лятото на метростанция "Васил Левски". Както и останалите такива паркинги и този ще е безплатен , ако използвате услугата „Паркирай и пътувай". Той се намира точно срещу Българското национално радио. Построен е преди години, но от миналата вече е към Центъра за градска мобилност.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
15:44, 10.01.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Това ще е първият буферен паркинг, който ще бъде изграден изцяло със средства от "синята" и "зелената" зона. Ремонтът му започва през февруари и ще струва над 2 милиона лева.

Новият буферен паркинг ще бъде свързан, чрез топла връзка с метростанция "Васил Левски". Той ще заработи за граждани през месец август.

Паркингът ще бъде безплатен за тези, които оставят автомобила си, за да използват метрото. За останалите цената е 1 лв./час.

Христиан Петров, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност: Сутринта може да дойде до тук, да остави колата, да ползва метрото, да си свърши работата и вечерта да си тръгне. Това ще му стрива 0 лв., ако се възползва от услугата "Park and ride".

За 2018 г. приходите на ЦГМ са 26 млн. лв. Половината от тях са инвестирани в разширение на синята и зелената зона, както и за нови "паяци. За първи път са отделени и средства за ремонт на тротоари.

Румяна Милова, директор на дирекция „Паркиране и гаражи", ЦГМ: "До изразходване на тази сума от 2 милиона има още редица тротоари да бъдат ремонтирани и то съвсем скоро, в рамките на тази година."

В момента дружеството отговаря за 10 надземни и 4 подземни буферни паркинга. Тази година ще се построи и подземния паркинг до Централната гара с близо 80 места, както и още един наземен паркинг в квартал "Надежда".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комисията по транспорт на ЕП отхвърли два от трите доклада от пакета Макрон
Комисията по транспорт на ЕП отхвърли два от трите доклада от пакета "Макрон"
Обилни снеговалежи и рекордно ниски температури в Европа
Обилни снеговалежи и рекордно ниски температури в Европа