НОВИНИ

Нов метод за подстригване - само за 3 минути

Иновативен и атрактивен метод на подстригване измисли столичният фризьор Аврам Големечков. Идеята включва обръч, остри ножици и малко смелост от страна на клиентите, а самото подстригване продължава не повече от 3 минути. Той е първият фризьор в света, разработил този метод и дори е в процес на патентоване. Репортерът ни Йоана Миланова изпробва какво е да бъдеш подстригана, докато висиш от обръч.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
13:06, 28.10.2018
5499
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Подстригване с огън или брадви илюстрират клипове в социалните мрежи. Тези опити обаче едва ли приближават косите към съвършенството. В търсене на този ефект, фризьорът Аврам Големечков измислил иновативен метод - с помощта на обръч да подстригва косите на по-смелите си клиентки.

Аврам Големечков - фризьор: "Работното му име е гравитационно етажиране на косата - използваме гравитацията, за да направим етажи на косата. И вече спрямо коя част на главата е успоредно на земята се получават различни форми на етажиране. Всъщност, ако искаш мога да ти покажа, става супер бързо. - Добре".

Идеята на Аврам възникнала в процес на работа - искал да улесни както колегите си, така и клиентките, които искат всеки път да получат едно и също съвършено подстригване. Самата процедура отнема броени минути, а резултатът е преливащи и плавни етажи на косата. За авторската си идея дори е прилагал японска сабя тип катана. Въпреки че изглежда леко екстремно, методът е бърз, удобен и безопасен.

Аврам Големечков - фризьор: "Супер са консервативни, според мен, българките, но все пак има част от тях, които са готови да експериментират".

Ежегодно Аврам се обучава в Париж и Лондон, където си сверява часовника за световните тенденции. А за сезон есен - зима 2018 те са:

Аврам Големечков - фризьор: "Класическите форми са евъргрийн".

Актуалните цветове за сезона са виолетово, лилаво и всички есенни багри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кралска сватба в Япония: Принцеса Аяко се омъжва
Кралска сватба в Япония: Принцеса Аяко се омъжва
Доброволци от Варна почистват плажа Ветеран за Деня на Черно море
Доброволци от Варна почистват плажа "Ветеран" за Деня на Черно море