НОВИНИ

Нов случай на агресия на дете в училище

Полицията в София разследва нов сигнал за ударено от съученик дете. Инцидентът е станал в понеделник в 21-во училище в столичният квартал "Лозенец". Издирва се ученикът, за когото се предполага, че е ударил момичето. Момичето е прегледано в "Пирогов" и няма опасност за здравето ѝ. Директорката заяви, че до момента не е имало други сигнали за проявена агресия от страна на ученици в 21-во училище.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:29, 08.03.2017
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Детето, което твърди, че е ударено в корема, е момиче от трети клас. Според неговия разказ то е било ритнато от момче, което е в четвърти клас. Инцидентът станал в понеделник в коридора по време на междучасие.

Мая Ангелова, директор на 21-во училище "Христо Ботев": "Детето е споделило по-късно, че нещо му се е случило. Може би 40 мин. или 1 час по-късно на класния си ръководител."

По преценка на класния ръководител детето незабавно е било прегледено.

Мая Ангелова, директор на 21-во училище "Христо Ботев": "Детето е било заведено при медицинската сестра, която по нейна преценка го е оставила да полежи."

Третокласничката е прегледана и в "Пирогов", където е установено, че няма тежки травми и била изписана у дома. В училището са извикани и полицаи от четвърто районно. Иззети са всички записи от охранителните камери.

Теменужка Капчина, началник на 4-то РПУ: Прегледан е видеозаписът на него нищо не се вижда. Охраната също нищо не е видяла."

До момента третокласничката не е разпознала нападател.

Теменужка Капчина, началник на 4-то РПУ: "Там откъдето Габриела казва, че ученикът е излязъл в тази класна стая тя не разпознава подобен ученик и в съседната класна стая не е разпознала момченцето. Досега няма установен свидетел."

Разследването по случая продължава. От МВР заявиха, че разпитите на деца и преподаватели продължават.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Запалиха кантората на известен столичен адвокат
​Запалиха кантората на известен столичен адвокат
Жена с мъжка професия осигурява работа на десетки мъже
Жена с мъжка професия осигурява работа на десетки мъже