НОВИНИ

Нов вид измами в Дупница: Събират пари за асфалтиране на път

Нов вид измами в Дупница се наблюдават от няколко дни. Двама мъже и три жени се представяли за служители на общината и са събирали от хората в града средства за изграждането на път до черквата „Св. Спас" над село Червен брег. За измамите е уведомена и полицията, като по случая се работи.

bnt avatar logo
от И. Николова
18:37, 09.07.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Черквата се намира на няколко километра от село Червен брег, като до нея се стига по черен път. Измамниците са избирали предимно възрастни хора, които да спонсорират асфалтирането на пътя.

Иванка Сирачка: Едно такова младо момче, като ме срещне там в Червен брег ми вика дай ми 100-200 лв. Аз викам взимам пенсия 200 лв. Къде ще ви дам.

Измамниците са работили са и по друга схема - като са извършвали проверки в търговски обекти в центъра на Дупница, след което искали от собствениците на магазините и заведенията дарение.

Христо Апостолов, отдел връзки с обществеността - община Дупница: Проверка на документите, не са се представяли от кой отдел, даже въобще не са се легитимирали с баджове, със служебни карти. Просто са казвали проверки на документите на търговски обект, след което желателно е дарите някаква сума за изграждането на пътя, за който се събират средства. Очевидно на принципа по-добре дайте пари, за да не внасяме напрежение пари вас с проверки.
Юлия Манолова: Ако не се легитимират бихте ли показали документи на обекта, в който работите? Не не е редно според мен да го направят, ние да го направим. Те трябва да се легитимират и ние да си дадем документните за проверка.
Мина Цекова: Нямам доверие, никакво доверие нямам, а за съжаление те са много.

От общината в Дупница казаха, че при всички проверки служителите са длъжни да се легитимират и не събират средства за нищо. Това е пореден опит да бъдат измамени жители на града от името на общинската администрация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След срещата 16+1: Коментар на Тома Биков в Още от деня
След срещата 16+1: Коментар на Тома Биков в "Още от деня"
Нови мерки за пътната безопасност
Нови мерки за пътната безопасност