НОВИНИ

Интернет измама атакува Фондацията на Димитър Бербатов във Фейсбук

Ако сте харесали страницата във Фейсбук на фондацията на Димитър Бербатов, е възможно да сте получили предложение да гласувате за определено дете с фалшив линк. Темата в "Денят започва" коментира експертът по информационна сигурност Борис Гончаров. Той каза, че все още е рано да се кажи дали това е вирус и в момента се работи по случая, но хората трябва да бъдат внимателни и да не отварят този линк за гласуване.

bnt avatar logo
от БНТ
06:59, 01.03.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Борис Гончаров, експерт по информационна сигурност : Натрупват се огромен брой количество съобщения. В един момент тези съобщения, водят до срив на самия уебсайт на фондацията поради огромното количество заявки. Говорим за лавина от съобщение, които са насочени към определен ресурс.

Според Гончаров Фондацията реагира много добре. По думите му е добре да се реагира максимално бързо и да се оповести до всички.

Борис Гончаров, експерт по информационна сигурност: Ако сайтът на фондацията е заразен, до момента нямаме информация, това може да доведе до заразяване самите потребители. Опасностите са криптовирусите, а другото е да ви откраднат лични данни. Трябва да се внимава и да се кликне преди да се предаде съобщението на други хора.

Той посъветва, когато има кампания, да не се бърза. Трябва да се потвърди, когато се искат средства или лични данни. В студиото на БНТ Гончаров заяви още, че при заразяване, може да се подаде онлайн запитване във Фейсбук или да се обърнат към специалисти в зависимост от случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво представлява Конглиш - езикът на младите южнокорейци?
Какво представлява Конглиш - езикът на младите южнокорейци?
Сътрудничка на Доналд Тръмп подаде оставка
Сътрудничка на Доналд Тръмп подаде оставка