НОВИНИ

Нова научна разработка в Пловдивския университет

Нова научна разработка отчита в рамките на минута разредено ли е прясното мляко, което пием.

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 28.12.2015
Чете се за: 00:17 мин.
Още

По същия метод може да се прецени има ли добавена захар или вода във виното и алкохолните напитки. През 2014-та година подобно устройство е патентовано, а новият прототип е модифициран и подобрен. Достатъчна е само една капка от изследвания продукт да бъде поставена върху уреда.

Подобно изследване на храни и напитки не струва скъпо, тъй като за него не се изискват никакви консумативи, а само минимално количество за пробата. Изобретатели са инженери от Пловдивския университет и двама научни работници от Българската академия на науките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха продавача на фалшивата ракия в Якоруда
Арестуваха продавача на фалшивата ракия в Якоруда
Преглеждат пациенти в студени лекарски кабинети в София
Преглеждат пациенти в студени лекарски кабинети в София