Нова научна разработка отчита в рамките на минута разредено ли е прясното мляко, което пием.
По същия метод може да се прецени има ли добавена захар или вода във виното и алкохолните напитки. През 2014-та година подобно устройство е патентовано, а новият прототип е модифициран и подобрен. Достатъчна е само една капка от изследвания продукт да бъде поставена върху уреда.
Подобно изследване на храни и напитки не струва скъпо, тъй като за него не се изискват никакви консумативи, а само минимално количество за пробата. Изобретатели са инженери от Пловдивския университет и двама научни работници от Българската академия на науките.
Наблюдаваха избухване от черна дупка с яркост 10 трлн. пъти по-голяма от тази на Слънцето
Европейската ракета-носител "Ариана 6" стартира успешно със спътник за наблюдение на Земята
Проф. Пимпирев: Антарктида е лакмусът на климата, тя е най-голямата лаборатория на открито
Катастрофата със загинал на Околовръстното: Димитър Любенов призна, че е пил преди да се качи в автомобила си
Международна мрежа за онлайн измами използва образите на президента и премиера
ВМА отстрани от работа лекаря, прегазил куче в столичния квартал "Разсадника"