ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Нова научна разработка в Пловдивския университет

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:17 мин.
Още

Нова научна разработка отчита в рамките на минута разредено ли е прясното мляко, което пием.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

По същия метод може да се прецени има ли добавена захар или вода във виното и алкохолните напитки. През 2014-та година подобно устройство е патентовано, а новият прототип е модифициран и подобрен. Достатъчна е само една капка от изследвания продукт да бъде поставена върху уреда.

Подобно изследване на храни и напитки не струва скъпо, тъй като за него не се изискват никакви консумативи, а само минимално количество за пробата. Изобретатели са инженери от Пловдивския университет и двама научни работници от Българската академия на науките.

ТОП 24

Най-четени

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?