НОВИНИ

Преглеждат пациенти в студени лекарски кабинети в София

В първите часове след серията от почивни дни наш зрител се оплака, че пациенти чакат и биват преглеждани в изключително студени помещения. След проверка на екипа на "По света и у нас" по зрителски сигнал парното в 30 ДКЦ в столицата беше пуснато.

Айше Сали
от Айше Сали
17:30, 28.12.2015
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Незатоплени коридори и пациенти, потриващи ръце от студ в очакване на прегледа. Така изглеждаше 30-и Диагностично-консултативен център в столицата часове след края на четирите почивни дни. Причината - парно в сграда няма и тя се отоплява само с електроуреди.

Илияна Костадинова - пациент: "Студено е. - Нормално ли е според Вас това? - Не. Не е нормално, защото сме тук с болно дете."
Изабела Спасова, пациент: Не е въобще комфортно. Сутринта идвах. Втори път идвам. Краката ми замръзнаха. Нищо, че съм с боти.

Не по-различна беше и температурата в кабинетите, където пациентите се събличат за преглед. Шест часа след като отоплението е включено, термометрите в лекарските кабинети показват едва 16 градуса.

Д-р Радка Илиева, завеждащ Рентгеново отделение: "Залите, в които събличаме в рентгена болните, са 12-13 градуса. Събличаме болни с бронхопневмония и температура."

Според управителя Велизар Дилов, неуредиците започнали с прехвърлянето на сградата на община Връбница преди няколко години. От това лято дали ще има парно решавал районният кмет Младен Младенов. На въпроса ни дали в общината знаят за проблема с парното и защо не го решават, д-р Дилов отказа да отговори.

Д-р Велизар Дилов, управител на 30 ДКЦ-София: "Не е в моята компетенция да искам разрешение за пускане на парното от него. Кметът решава. Много хора са ходили да питат."

За ниските температури в Диагносточно-консултативния център зам.-кметът на община Връбница научи от екипа на "По света и у нас".

Инж. Димитър Димитров, зам.-кмет на район Връбница: "За мен малко е изненада, че няма топло в 30 ДКЦ, тъй като всички финансови разходи към "Топлофикация" ние сме ги заплатили."

Няколко часа след нашата проверка от община "Връбница" се свързаха с "Топлофикация и парното беше включено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова научна разработка в Пловдивския университет
Нова научна разработка в Пловдивския университет
Операторът на БНТ Денислав Кънчев се пенсионира
Операторът на БНТ Денислав Кънчев се пенсионира