НОВИНИ

Нови пазар и Венец остават в бедствено положение

Започналият следобед снеговалеж ще продължи най-малко до средата на утрешния ден. Пътят Добрич - Варна вече е затворен; в Шуменско само няколко часа след като беше възстановен достъпът до най-засегнатите общини, вероятно отново ще затворят пътищата.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
22:08, 10.01.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Две общини в Шуменска област остават в бедствено положение - това са Нови пазар и Венец. Там са започнали нови навявания по пътищата. Влошена е обстановката и в Добричка област, особено в района на Балчик. Отправено е искане до началника на отбраната утре военните формирования в Шабла и Балчик да предоставят роторни снегорини за разчистване на пътищата. Според прогнозата на варненските синоптици, температурите ще останат отрицателни и през следващите два дни. През следващите 24 часа ще има намалена видимост и снегонавявания. Областните управители на Добрич, Варна, Бургас и Шумен отново призоваха хората да не предприемат пътувания, освен ако не е крайно наложително. Летището във Варна засега е отворено, до ранния следобед полетите се извършваха по график.

25 машини работят по почистването на магистрала Хемус, други 92 машини работят по другите пътища от републиканската пътна мрежа. Всички областни щабове уверяват, че ще се справят с новата снежна вълна, още повече, че вече има повод да се извадят поуки от предшестващата я. Покрай бедствието в Суворово през изминалите дни общината е останала без никаква снегопочистваща техника. Причината е, че фирмата, с която там е сключен договор за зимно почистване, не предоставила машини, защото не успели да запалят в студа. Подобен проблем е имало и в Аксаково, Вълчи дол и Ветрино. Анализ на ситуацията ще бъде направен следващата седмица, от фирмите ще се търсят неустойки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иран изрази безпокойство от удължаването на американските санкции
Иран изрази безпокойство от удължаването на американските санкции
Над 70 населени места са без електричество
Над 70 населени места са без електричество