НОВИНИ

Километрични опашки се образуваха на Хаинбоаз

Тежка в момента е обстановката на прохода Хаинбоаз. Километрични опашки от ТИР-ове и леки коли. Причината е шофьор на тежкотоварен автомобил, който въпреки препоръките на институциите е стигнал без вериги до средата на прохода и там е закъсал. Часове отне на специализираните екипи да го изтеглят с тежка техника и да освободят движението. В момента Проходът е отворен за движение, но автомобилите се пропускат поетапно.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
20:22, 10.01.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Ядосани и уморени шофьорите блокирани от часове на Хаинбоаз обвиняват за хаоса институциите.

„Все българска работа! Не е от водачите на ТИР-те, а това е пътната обстановка, не се почиства навреме. Чакат да се отъпчат и тогава тръгват напред-назад".
„Никой не чисти и не опесъчават. Миналата година така останах една нощ".
„Имахме информация, че уж от тука се минава и за това не тръгнахме за Шипка. Пътят на много места е заледен. Тука напред ако има някакъв проблем два-три часа ще се стои!"
;

Въпреки тежката обстановка обаче, масово шофьорите на ТИР-ве не спазват забраната и влизат в прохода без вериги. Колегите им, които са изрядни ги обвиняват.

„Ние сме подготвени, но от колоната няма как да се отделим".
„Подготвени сме, гориво има, вериги има".

Очаква се обилният снеговалеж да продължи и тази нощ. От КАТ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание, защото зимна обстановка е много усложнена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аварирал ТИР блокира обходния път за Бургас
Аварирал ТИР блокира обходния път за Бургас
Няма пострадали кучета в приюта в Каменар
Няма пострадали кучета в приюта в Каменар