НОВИНИ

Новият енергиен министър ще бъде от квотата на ГЕРБ

Новият енергиен министър ще бъде от квотата на ГЕРБ и ще стане ясен вероятно до сряда, след обсъждане на политическия съвет на партията. За избора ще се изчака и завръщането на премиера от Великобринтания - обясни заместник-председателят на партията Цветан Цветанов в Сандански. Сегашният министър на енергетиката Теменужка Петкова вчера подаде оставка заради съмнения около сделката за продажбата на ЧЕЗ.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
20:04, 24.02.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

В Сандански Цветанов подчерта, че кандидатурата на новия енергиен министър ще бъде внимателно обсъдена с Обединените патриоти.

Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ: Политическият съвет е органът, който действително може да вземе окончателното решение. Вече имаме някаква визия, но все пак докато не се вземе окончателното политическо решение, смятам, че няма да бъде коректно към Обединени патриоти и към политическия съвет. По принцип ако говорим така за квотното разпределение, ще бъде от ГЕРБ и ГЕРБ ще даде своята номинация за министър на енергетиката.

По време на на Деветия зимен университет на Младежи ГЕРБ в Сандански - Цветан Цветанов разкритикува остро президента Румен Радев, като го обвини, че опитва да дестабилизира държавата.

Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ: Аз поне до този момент не виждам той да работи като обединител на нацията - повече със синхронизирани действия с БСП, за да може действително да дестабилизират страната и да може да се предизвикат предсрочни парламентарни избори и да се върне възможността не от база проведени парламентарни избори да се формира кабинет, а на база личните му амбиции да формира и да управлява еднолично страната и с възможност да има тежка политическа криза, която да не е в състояние след проведени предсрочни парламентарни избори да назначи парламента съответния Министерски съвет.

Според Цветанов Румен Радев налага вето след вето, за да затвърди позициите си. Заместник-председателят на ГЕРБ добави, че управляващото мнозинство ще подкрепи всяко едно усилие на президента за постигането на стабилност и сигурност както в България, така и в целия регион.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители на затворите и съдебна охрана излязоха на протест
Служители на затворите и съдебна охрана излязоха на протест
Първо обществено обсъждане на промени в Закона за движение по пътищата
Първо обществено обсъждане на промени в Закона за движение по пътищата