НОВИНИ

Здравко Здравков спечели надпреварата за главен архитект

Арх. Здравко Здравков е класиран на първо място от комисията по провеждане на избор за главен архитект на Столична община. Той получи по-голям сбор точки от конкурента си арх. Влади Калинов. В момента протоколът за избор очаква подписа на кмета на Столичната община - г-жа Йорданка Фандъкова.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова БНР
16:12, 18.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Представяне на концепция, защитата ѝ и интервюто - това са трите компонента, които формират оценката, с която 13-членното жури на комисията избира нов главен архитект.

Силвия Христова - член на Комисията за избор на главен архитект: "През цялото време тези двама кандидати имаха доста близък резултат и беше доста оспорвана надпревара."

В следващите няколко дни отпадналите кандидати от конкурса могат да отправят възражения до кмета Фандъкова, която ще трябва да прецени дали жалбите са основателни или не.

Силвия Христова - член на Комисията: "Ако има някакви забележки, може в този случай да отмени конкурса и да назначи нов. В противен случай би следвало да се съобрази с предложения ѝ на първо място кандидат."

По време на публичното представяне на концепцията си, арх. Здравков обеща реформа на направление "Архитектура и градоустройство", както и създаването на три нови звена в направлението. Той се обяви и „за“ въвеждане на стандартни образци на документите за всичките 24 районни администрации и уеднаквяване на длъжностната характеристика на всички районни архитекти.

44-годишният Здравко Здравков е бил главен архитект на Червен бряг, след което основава собствено архитектурно студио.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивши служителки на следствието в Пловдив откраднали 200 хиляди лева
Бивши служителки на следствието в Пловдив откраднали 200 хиляди лева
Московски не е получавал сигнал за ДАИ от Радан Кънев
Московски не е получавал сигнал за ДАИ от Радан Кънев