НОВИНИ

Новият спектакъл на балет Арабеск "Чакалнята"

Тази вече е премиерата на новия спектакъл на балет Арабеск, озаглавен "Чакалнята". 16 танцьори, изпълнители, актьори ще излязат на сцената. Какво разказват малките истории, вплетени в спектакъла разказват Милена Кирова и Васко Йотов.

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:53, 19.05.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още
Росен Михайлов - хореограф на балет "Арабеск": Понякога животът ни, ако погледнем назад и напред, е низ от различни чакални - не само в буквалния смисъл. Много често чакалнята е състояние на мисълта. Понякога е умение да можеш да чакаш - да можеш да изчакаш правилния момент, да реализираш определена мечта или определен план.

Той самият като автор признава, че 20 години чакал, за да направи такъв спектакъл. Защото просто не се чувствал готов да посегне към емблематичната музика на Прокофиев.

Те са млади и красиви - истински изкустителки, но конкуренцията вечно изхвърля една от тях.

Росен Михайлов- хореограф на балет "Арабеск": Забравяме за другите около нас и понякога изпускаме как хора изпадат от нашия собствен живот и разбираме за тяхното отсъствие доста по-късно, когато е почти невъзможно те да се върнат.

В спектакъла са вплетени още много малки истории. Но когато събереш парчетата се появява общата картина. А тя ще бъде представена за първи път пред публика тази вечер от 19:00 часа на сцената на Музикалния театър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Променят маршрут на автобус №12 във Варна
Променят маршрут на автобус №12 във Варна
Работата на смени влияе на мозъка
Работата на смени влияе на мозъка