НОВИНИ

Ново приложение за безопасен интернет за деца

Ново мобилно приложение дава възможност не само за бърза връзка с консултант при онлайн проблем на децата, но и за проверка на уменията да се пазят в интернет. То съчетава полезното със забавното. Съветите са придружени с викторина, а колкото повече деца инсталират приложението, толкова по-бързо то ще се разпространи.

bnt avatar logo
от Ивана Иванова
07:35, 14.03.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Изледване на Центъра за безопасен Интернет показва, че 97% от българските деца ползват интернет навсякъде и по всяко време.

94% са в нета всеки ден. 80% през смартфони , 60% през таблети. За да направят общуването в мрежата по- сигурно, от центъра са разработили мобилно приложение, което дава бърза връзка с консултант.

Георги Апостолов - координатор на Центъра за безопасен Интернет: Можеш да се свържеш някъде през чат модул, някъде да подадеш сигнал или някаква връзка с телефон. като кликнеш на връзка с консултант, на телефона ти излиза вече набран телефонът и ти остава само да слайднеш настрани, за да избереш номера.

Приложението е направено така, че да привлече вниманието на децата. Предлага проверка на силата на паролата. Има въпроси за защита на личните данни, а верният отговор е един от четири възможни.

И все пак общуването на родителите с децата им остава най-добрата превенция, посочват от центъра.

Георги Апостолов - координатор на Центъра за безопасен Интернет: Ние възрастните смятаме, че те всичко си знаят. Не е така, защото уловките и капаните в интернет, разчитат точно на липсата на житейски опит, а не толкова на технологични умения.

Приложението може да бъде изтеглено от сайта на центъра за безопасен интернет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф.Владимир Чуков: Мирното споразумение за Сирия се оказа безполезно
Проф.Владимир Чуков: Мирното споразумение за Сирия се оказа безполезно
Какво представлява прогресивният образователен модел?
Какво представлява прогресивният образователен модел?