НОВИНИ

Новото „Пристанище ТЕЦ Езерово“ представи плановете си за развитие

Ръководството на новото „Пристанище ТЕЦ Езерово“ представи плановете за развитието му - до края на тази година да обработят между 200 и 250 хиляди тона зърно, като вече има поръчки за износ на пшеница. До момента в пристанището са вложени 89 милиона евро, в момента се водят преговори с голям инвеститор.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
20:16, 17.06.2019
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Ръководството на "Пристанище ТЕЦ Езерово" планира да работи за привличането на нови товари, а не като конкуренция на държавното „Пристанище Варна", подчерта Данаил Папазов, управител на фирмата - собственик - „ТЕЦ Варна". Предвидено е изграждане на силози за зърно, като първата поръчка за износ е за средата на юли, и на контейнерен терминал, който да достигне до 200 хил. контейнера годишно.

Данаил Папазов, изп. директор на „ТЕЦ Варна": 200 хиляди контейнера в момента обработват в цяла България всички пристанища. Ние се стремим към нови товари, заради това преговаряме с товародател, който да бъде и инвеститор в пристанището.

Папазов уточни, че от пристанището, което е към ТЕЦ "Варна", очакват преговорите с товародателя-инвеститор да приключат в края на следващия месец. Той съобщи, че държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура", което е собственик на кея към пристанището, ще продължи да събира таксите.

И припомни, че за управление на пристанището Ахмед Доган и съдружниците му са регистрирали отделна фирма - „Пристанище ТЕЦ Езерово“.

Папазов коментира прехвърлянето на част от акциите на фирма "СИГДА", която купи ТЕЦ-а преди 2 години от ЧЕЗ. По думите му синът му Станислав и дъщеря му Ивелина не са продали фирмата на Ахмед Доган за 2700 лева. Двамата са платили данъци върху получената сума и при справка може да се провери за каква сума става въпрос, подчерта Папазов.

Данаил Папазов, изп. директор на „ТЕЦ Варна": Ние преговаряхме с доста хора, единственият, който застана с името си и не искаше да се занимава с офшорки и подобни компании, беше господин Ахмед Доган и заради това се насочихме към него.

Данаил Папазов съобщи още, че трите блока на ТЕЦ Варна са годни за експлоатация и изпълняват задълженията си като студен резерв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иран обяви, че ще наруши лимита за обогатен уран на 27 юни
Иран обяви, че ще наруши лимита за обогатен уран на 27 юни
Кметът на Костенец беше задържан по подозрение в корупция
Кметът на Костенец беше задържан по подозрение в корупция